Welke enkelbrace verlicht de pijn van een enkelblessure tijdens het voetbal?

Stel, het is de 90ste minuut in je kampioenswedstrijd, je gaat 1 op 1 met de keeper. De keeper komt uit en jij springt over de keeper heen. Maar dan ga je door je enkel heen. Dit is erg vervelend, want je hebt een enkelverzwikking opgelopen. Deze blessure komt erg vaak voor in het voetbal. 17% van de blessures in het voetbal is een enkelverzwikking.

Wat gebeurt er met een verzwikte enkel?

De enkel zwikt dan naar binnen, dit kan erg veel pijn doen. De enkel voelt dan instabiel aan en het zal moeilijk zijn om er op te staan. Een brace wordt vaak gezien als iets wat niet fijn zit tijdens het sporten en kan irriteren.

Push Sports heeft hier de oplossing voor

Bij Push Sports enkelbrace Kicx is dit niet het geval! Deze zit enorm prettig en zal de enkel verstevigen en compressie geven. Een brace geeft namelijk over het algemeen stevigheid en compressie aan de enkel. Omdat deze enkelblessure erg veel voorkomt in het voetbal, is de Push Sports enkelbrace Kicx speciaal hiervoor gemaakt.

Logo Push Sports

De Push Sports enkelbrace Kicx

De Push Sports enkelbrace Kicx is een brace die stabiliteit geeft aan de enkel. De brace is erg aan te raden wanneer u weer wilt beginnen met trainen. De kans is namelijk aanwezig dat de enkel nog niet helemaal op kracht is en dat kan zorgen voor recidief. De kans dat de enkelblessure in het volgende jaar nog een keer op treedt is nou 2 keer zo hoog.

De stevigheid van de enkelbanden

Met de Push Sports enkelbrace Kicx is deze kans veel kleiner vanwege de stevigheid die de brace geeft aan de enkel. De brace biedt de perfecte compressie en zit erg comfortabel om de enkel heen.

Wat doet de brace voor de enkel?

De brace is elastisch op een aantal banden na die op de buitenkant van de enkel zitten. Deze banden zitten hier om extra stevigheid te geven aan de enkel. Deze banden worden ook het Prophy-X bandsysteem genoemd. De brace zal niet de bewegingsvrijheid van de enkel beperken, u zult dus geen last hebben wanneer u de brace om hebt tijdens het voetballen.

 Lig. Talofibulaire en Lig. Calcaneofibulare

Bij een inversie-trauma (enkel zwikt naar binnen) worden de buitenbanden van de enkel overmatig belast

Het Prophy-X bandsysteem

De banden die aan de buitenkant van de enkel lopen wordt het Prophy-X bandsysteem genoemd. Dit zijn 2 banden die elkaar kruisen aan de buitenkant van de enkel. Deze banden geven extra stevigheid en zorgen ervoor dat de enkel niet naar binnen zal zwikken. Deze banden zullen tegenkracht geven wanneer de enkel naar binnen zwikt. Hierdoor onderscheid de Push Sports enkelbrace Kicx zich onder andere van andere enkelbraces.

Hoe moet de Push Sports enkelbrace Kicx aangebracht worden?

  1. Open het klittenband en trek de enkelbrace over de voet heen. Controleer of de brace goed aansluit op uw voet en of deze niet te strak of te los zit.
  2. Zet de voet in 90 graden op de grond neer en doe de 2 bandjes vast op de markeerstrepen op de brace
  3. Sluit vervolgens de grote elastische band zodat er een comfortabele druk ontstaat op de enkel. U kunt nu gewoon uw voetbalschoen aantrekken over de brace.

Welke maat Push Sports enkelbrace Kicx heb jij nodig?

De Push Sports enkelbrace Kicx is beschikbaar voor de linkerenkel en voor de rechterenkel. Voor de maten moet u de schoenmaat weten en de wreefomtrek.

  • Bij wreefomtrek van 35 cm of hoger en schoenmaat 42 of hoger, raden wij maat L aan.
  • Bij wreefomtrek van 32 tot en met 35 en schoenmaat 40 tot en met 45 raden wij maat M aan.
  • Bij wreefomtrek van 32 of lager en schoenmaat 42 of lager raden wij maat S aan.

Ervaring Push Sports enkelbrace Kicx

Er zijn verschillende reacties van klanten die de Push Sports enkelbrace Kicx gebruikt hebben. Dit zijn alleen maar positieve reacties. Zo luidt een ervaring van een klant: “Goede pasvorm, erg licht en stevig”. Dit zijn ook de punten die de brace onderscheiden van de andere braces. De goede pasvorm en de stevigheid die het biedt aan de enkel. Een andere reactie van een klant: “Deze brace gedragen bij het voetballen nadat ik weer kon beginnen met voetballen na mijn revalidatie. Heb helemaal geen last gehad van de brace en mijn enkel voelde erg stevig aan. Deze brace is een aanrader”. De reacties over de Push Sports enkelbrace Kicx zijn over het algemeen dus erg positief!

Push Sports Enkelbrace Kicx

De Push Sports Kicx biedt de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten.

Artikelnummer: P 4.20.1 Categorieën: , , Tags: , , Merk:
Lees meer
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.