Workshop Mobiliserend spalken

Workshop mobiliserend spalken Lomed

Jaarlijks organiseren wij verschillende workshops voor gipsverbandmeesters, fysiotherapeuten, handtherapeuten en ergotherapeuten.

De workshop Mobiliserend spalken is vooral praktijkgericht. Na een korte kennismaking met de cursisten en theoretische toelichting op o.a. de verschillende soorten technieken, wordt de groep deelnemers opgesplitst. De rest van de dag wordt geoefend in het vervaardigen van diverse soorten spalken.

Laten we beginnen met een stukje theorie

Zoals bij iedere workshop, beginnen wij met een stukje theorie na dat we kennis met elkaar hebben gemaakt. Tijdens de theorie behandelen we de materialen die we gaan gebruiken. Er wordt een toelichting gegeven waarom we de materialen gebruiken en waarvoor. Ook nemen we even de hand door, hand plooien, handarches en de positie daarvan.

Aan de slag met de praktijk

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: Doel redresseren en indicatie, theorie en fysiologie achter redresseren, opbouw in intensiteit (van licht naar zware redressie), praktisch; trekrichtingen, katrollen en hoeken, soorten spalken en in te zetten materialen (bv visdraad of elastiek, gips), pathologieën: Luxatie pip/dip met flexiecontractuur of extensiedeficit, peesletsel; early active/kleinert en Dupuytren.

Tijd voor lunch!

Na het harde werken zal er om ongeveer 12:30 een geheel verzorgde lunch door ons voor u klaarstaan. Tijdens de lunch kunt u bijkomen in onze lounge onder genot van een heerlijk vers broodjes met divers beleg en lekker drinken. Na de pauze gaan we verder met de praktijk.

Einde workshop

Aan het einde van de workshop zal er een evaluatie moment plaats vinden. Wij willen graag weten wat u ervan vond. Wat vond u interessant? Wat wilt u de volgende keer graag zien? Tips zijn altijd welkom!

Voordat u na de leerzame dag weer vertrekt, ontvangt iedereen een goedgevulde goodiebag waarmee u meteen aan de slag kan. Ook belangrijk om niet te vergeten zijn de 6,5 accreditatiepunten (de punten hangen af van beroepsgroep) waar de dag mee beloond wordt!

Voordelen van de workshop Mobiliserend spalken

Ontdek wat de voordelen zijn van het deelnemen aan de workshop Mobiliserend spalken voor uw praktijk en uw medewerkers.

Inschrijven Mobiliserend Spalken
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.