Darco en diabetesschoenen

Darco header

Een diabetesschoen is bedoelt voor iemand met suikerziekte. Deze speciaal ontworpen schoen biedt draagcomfort en is op deze manier een geschikt hulpmiddel. Darco biedt hier de juiste oplossing voor.

Waarom Darco de nummer één oplossing is bij voetproblemen

De schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor ruimte en comfort. Zodat de patiënt comfortabel kan lopen. Voetproblemen komen vaak voor, met name bij mensen die last van diabetes hebben. Deze mensen hebben dan last van aangetaste zenuwen. Een diabetische voet is een combinatie van voetafwijkingen die ontstaan bij patiënten met diabetes.

diabetesvoet infographic

Wat kan Darco betekenen voor een patiënt met een diabetesvoet?

Door het uitgebreide assortiment van Darco is het mogelijk om te kiezen voor de medische schoen Darco Relief Dual. Deze medische schoenen zorgen voor stabiliteit, schok- en drukverdelen na operaties aan de voet waardoor de voet sneller kan herstellen. Het is ook een schoen die helpt bij het laten herstellen van diabetes wonden. Deze schoen beschikt over een dubbele zool techniek en kan zowel links als rechts gedragen worden.

Diabetesvoet en Lomed
Darco Relief Dual Plus 67

Welke diabetesschoen kunt u het beste kiezen voor uw patiënt?

Een goede vraag is natuurlijk: Welke diabetesschoen is geschikt voor heren en welke voor dames? De diabetesschoenen van Darco worden als uniseks schoenen geproduceerd. Dit houdt in dat de medische schoenen zowel geschikt zijn voor dames als voor heren.Houd wel rekening met de maatvoering van de diabetesschoen. De grote schoenmaten zijn afgestemd op herenschoenen, de kleine schoenmaten op damesschoenen. Een bijkomend voordeel van de diabetesschoenen van Darco is dat ze universeel te gebruiken zijn.

Wat preventief te doen tegen een diabetesvoet?

Een goede voetverzorging is zeer belangrijk bij het voorkomen van een diabetesvoet. De patiënt dient te allen tijde de adviezen van de arts, wondzorgspecialist of verpleegkundige op te volgen.

Aandachtspunten tegen diabetesvoeten

In dit bericht leest u een aantal belangrijke aandachtspunten waarmee uw patiënt preventief iets kan doen tegen diabetesvoeten. Een van de belangrijke punten om op te letten bij het voorkomen van een diabetesvoet is het goed drogen van de voeten, het voorkomen van wondjes, voorkom naadjes in de sokken / schoenen, voorkom schuifkrachten in de schoenen. Daarnaast kan het helpen om op de bloedsuikerwaarden te letten, het lichaamsgewicht en de voeten en schoenzolen regelmatig laten controleren.

Voordelen van Darco diabetesschoenen

De Darco diabetesschoen beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke diabetesschoen die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van de Darco diabetesschoen zijn onderstaand te vinden.

Darco schoen blog

Wilt u meer informatie over Darco diabetesschoenen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op