Workshop Neopreen voorjaar 2020

Workshop Neopreen

Op 5 maart 2020 heeft de workshop Neopreen plaats gevonden bij Lomed Nederland. Jaarlijks organiseren wij workshops in ons eigen trainingscentrum of op locatie. (Workshop op locatie? Neem contact met ons op)

De workshop Neopreen wordt gegeven door onze sales & productspecialist en fysiotherapeute Simone Dillen. Dit doet zij samen met handtherapeute Hanneke Rutten. De dag wordt afgetrapt met een korte kennismaking met Lomed Nederland, wat wij doen en waar wij voor staan. Lomed Nederland is een distributeur van Europese en Amerikaanse merken, daarbij worden er ook producten ontwikkeld in ons eigen productiecentrum.
Neopreen-workshop-5

Start Workshop Neopreen met een stukje theorie

Na een korte kennismaking beginnen met het behandelen van een aantal theoretische aspecten van het materiaal. Wat is het precies, wat zijn de eigenschappen en de indicaties. Neopreen kan gebruikt worden bij contracturen, artrose en reuma. Ook bespreken we de benodigdheden van een spalk.

Aan de slag met de praktijk

Nu iedereen bekend is met het materiaal en de indicaties ervan kunnen beginnen met het praktische gedeelte van de dag. Om te beginnen werken we een stappenplan uit. Hierna gaan we verder met de CMC-spalk. Tussen de middag, om 12:30 zal er een heerlijke lunch voor jullie klaarstaan. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijk vers belegt broodje in onze lounge.

Tijd voor pauze!

Na de lunch gaan we verder met de praktische oefeningen. We gaan aan de slag met de palmprotector en triggerfinger spalk. Deze spalk wordt voornamelijk gebruikt bij Carpaal Tunnel syndroom. Hierbij kun je zelf kiezen tussen een spalk met of zonder duim.

Einde workshop Neopreen

Aan het einde van de workshop horen wij graag wat jullie ervan vonden. Wat het meest interessant was en wat je de volgende keer anders zou willen doen. Na de evaluatie ontvangt iedereen een goed gevulde goodiebag met daarin alle benodigdheden om meteen aan de slag te kunnen. Ook ontvangen alle deelnemers 6,5 accreditatiepunten! (Aantal punten hangt af van de beroepsgroep)

Vragen of interesse? Neem contact met ons op!

 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.