Workshop Orficast voorjaar 2020

Ook in het voorjaar van 2020 hebben wij workshops georganiseerd in ons leercentrum. De workshops die wij organiseren zijn bedoeld voor onder andere gipsverbandmeesters, handtherapeuten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Op 3 maart 2020 hebben wij de workshop Orficast georganiseerd. Deze workshop werd gegeven door Simone Dillen (Productspecialist bij Lomed Nederland en fysiotherapeute) en Claudette Schreuder (Handtherapeute) Lees hieronder hoe een workshop dag eruitziet bij Lomed!

We beginnen de dag met een stukje theorie

Na een korte kennismaking met de deelnemers gaan we beginnen met een stukje theorie. Hierin gaan we bespreken welke spalken we gaan behandelen, waar ze voor bedoeld zijn en waarom ze van belang zijn. De spalken die we tijdens deze workshop behandelen zijn Immobiliserende vingerkoker, Oval-8, Mallet spalk, CMC-immobilisatiespalk, Yoke, duim-polsspalk en meer. Omdat wij ernaar streven om de workshop zo goed mogelijk binnen het parktijdveld aan te laten sluiten waarderen wij uw eigen inbreng en vragen. Tijdens deze workshop werken wij met Orficast, thermoplastisch materiaal en Neopreen.

Een aantal theoretische aspecten die van belang zijn:

  • Wat is Orficast en waarom is het zo bijzonder
  • Wat is de werkingswijze van het materiaal
  • Basisprincipes van het maken van spalken
  • Tips en weetjes

Orficast is meer dan orthopedisch materiaal

Orficast

Nu we de theorie behandeld hebben, kunnen we aan de slag!

We gaan de praktische uitvoering beginnen met de Full Finger wrap, Malletspalk, Oval-8, Yoke, Immobiliserende vingerkoker, CMC-1 immobilisatiespalk en de duimpolsspalk. Eigen inbreng is mogelijk in overleg. Tussendoor, om ongeveer 12:30 zal er een geheel verzorgde lunch door ons voor jullie klaarstaan. Het product die hier het meest bij wordt gebruikt is de Orficast tape of Orficast MORE.

Einde workshop Orficast

Tijdens de afsluiting ontvangt iedereen een goedgevulde goodiebag, waarmee je thuis meteen aan de slag kan! En natuurlijk niet te vergeten… de accreditatiepunten!

 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.