Darco schoenen zijn de oplossing voor Hallux Valgus

Darco header

Herstellen van een Hallux Valgus operatie kan een langdurig traject zijn. Gelukkig biedt Darco een breed assortiment aan schoenen en hulpmiddelen na afloop van een operatie. In dit blogbericht wordt u meegenomen in het herstel, preventief voorkomen en de hulpmiddelen van Hallux Valgus. 

Ik heb een stekende pijn na een Hallux Valgus operatie, wat nu?

Wij van Lomed bieden voor u de oplossing.. Op het moment dat een patiënt operatief behandeld is, dient de teen rust gegeven te worden, door deze te ontlasten. Dit kan door middel van speciale (medische) schoenen, maar Darco beschikt over meer hulpmiddelen. Hieronder leest u meer over Darco en de hulpmiddelen die zij biedt.

Darco ontwikkelt haar producten in samenwerking met medisch specialisten op het gebied van fysiotherapie en sportgeneeskunde.

Darco en het herstel van een Hallux Valgus operatie

Darco kan op verschillende manieren helpen in het herstel van de patiënt en de Hallux Valgus-problematiek. Darco levert niet alleen medische schoenen voor een Hallux Valgus-behandeling, zoals hieronder beschreven. Darco biedt ook andere hulpmiddelen, zoals de Darco TASO Function comfort hallux valgus toe alignment sock. Deze sok heeft twee verschillende functies.

Waarom Darco de nummer één oplossing is bij Hallux Valgus operaties

Darco is een internationaal toonaangevende fabrikant in orthopedische hulpmiddelen en schoenen. Het merk staat bekend om haar medische schoenen, maar ook voor andere orthopedische oplossingen is Darco in te zetten.

Wat zijn de oorzaken van Hallux Valgus?

Ontdek in de infographic wat de oorzaak van Hallux Valgus kan zijn.

Oorzaken van Hallux Valgus

Welke Darco schoen kan ik het beste inzetten na een operatie?

Met de speciale Darco schoenen voor Hallux Valgus is het super eenvoudig om de voorvoet zo goed mogelijk te ondersteunen. Darco heeft hiervoor de Orthowedge medische schoenen-lijn. Deze schoenen zorgen ervoor dat de patiënt niet meer op de voorkant van de voet rust wanneer u zit of staat. Deze schoen is speciaal gemaakt voor ofwel je linker of de rechter voet.

Waar bestaat het Darco assortiment uit?

Darco biedt een breed assortiment aan orthopedische hulpmiddelen. Denk aan verbandschoenen, gipsschoenen en walkers. Bij Lomed kunt u terecht voor deskundig advies over het gehele Darco-assortiment en het aanschaffen van uw Darco-producten. Bekijk hier het volledige Darco-assortiment.

Darco Commodus Open verbandschoen
Darco Taso aantrekken

Hoe kan je preventieve misvorming voorkomen?

Preventief kan Darco gebruikt worden om de ontwikkeling van mogelijke misvormingen te voorkomen. Daarnaast kan de sok postoperatief gebruikt worden na corrigerende hallux valgus operatie om de juiste positie van de grote teen te ondersteunen. De TASO® sok duwt de teen niet op zijn plaats maar beïnvloedt de uitlijning door zachtjes aan de teen te trekken. De sok is aan de buitenzijde voorzien van gelamineerde stroken en is gemaakt van een zachte katoenen stof.

Voordelen van Darco medische schoenen

Darco medische schoenen beschikken over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke medische schoen die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van de Darco medische schoen zijn onderstaand te vinden.

Darco schoen blog

Wilt u meer informatie over
Darco medische schoenen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op