Diabetische voet en Lomed Orthopedic Solutions

Darco header

Een diabetische voet is een veelvoorkomend probleem bij patiënten met diabetes.In dit blogbericht gaan wij in op wat een diabetische voet precies betekent en wat Lomed Orthopedic Solutions hierin kan betekenen voor de patiënt of behandelend arts. 

De diabetische voet

Diabetische-voet-infographic

Wat kan Darco betekenen voor een patiënt met een diabetesvoet?

Door het uitgebreide assortiment van Darco is het mogelijk om uit verschillende soorten diabetesschoenen te kiezen. Deze schoenen bieden de voeten de juiste ondersteuning en compressie net na een operatie of omdat de patiënt lastiger een normale schoen kan dragen.

Darco Relief Dual Plus 67

Is een diabetische schoen voor dames of heren?

Een goede vraag is natuurlijk: Welke diabetesschoen is geschikt voor heren en welke voor dames? De diabetesschoenen van Darco worden als uniseks schoenen geproduceerd. Dit houdt in dat de medische schoenen zowel geschikt zijn voor dames als voor heren, waarbij er in sommige gevallen wel sprake is van een dames- variant of een heren-variant (bijvoorbeeld bij de Darco Relief Dual en Darco Relief Dual Plus).Houd wel rekening met de maatvoering van de diabetesschoen. Een bijkomend voordeel van de diabetesschoenen van Darco is dat ze universeel te gebruiken zijn.

De diabetische voet betreft een combinatie van voetafwijkingen, die ontstaan bij een patiënt met diabetes.

Wat preventief te doen tegen een diabetesvoet?

Een goede voetverzorging is zeer belangrijk bij het voorkomen van een diabetesvoet. De patiënt dient te allen tijde de adviezen van de arts, wondzorgspecialist of verpleegkundige op te volgen.

Aandachtspunten tegen diabetesvoeten

In dit bericht leest u een aantal belangrijke aandachtspunten waarmee uw patiënt preventief iets kan doen tegen diabetesvoeten. Een van de belangrijke punten om op te letten bij het voorkomen van een diabetesvoet is het goed drogen van de voeten, het voorkomen van wondjes, voorkom naadjes in de sokken / schoenen, voorkom schuifkrachten in de schoenen.

Bloedsuikerwaarden en lichaamsgewicht

Daarnaast kan het helpen om op de bloedsuikerwaarden te letten, het lichaamsgewicht en de voeten en schoenzolen regelmatig laten controleren.

Diabetische voet en Lomed
Diabetesvoet en Lomed

Voordelen van Darco diabetesschoenen

De Darco schoenen beschikken over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke schoen die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van de Darco schoen zijn onderstaand te vinden.

Darco schoen blog

Wilt u meer informatie over Darco diabetesschoenen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op