PMT Halosysteem: Verzorging halovest, haloframe en schedelpennen

halo-headpin-banner

Het herstel van de halswervels vraagt om zeer specifieke oplossingen. PMT Corporation is gespecialiseerd in het ontwikkelen van medische hulpmiddelen. Het Haloframe en het Halovest van PMT zorgen voor optimaal comfort en genezing van de patiënt. In dit blogbericht gaan wij verder in op de juiste manier van reinigen van een halovest en haloframe. Ook de beste manier van reinigen voor de patiënt wordt besproken.

Verzorging van de schedelpennen

De schedelpennen zijn met een bepaalde spanning op de schedel geplaatst. Het is belangrijk dat deze spanning niet te laag wordt, anders kunnen de schedelpennen gaan schuiven. Door het schuiven van de pennen kan er mogelijk een infectie plaatsvinden bij de pengaten. Hierdoor vermindert de stabiliteit. Het is daarom belangrijk dat de spanning regelmatig wordt gecontroleerd.

Schoonmaken schedelpennen

Van groot belang is het schoonmaken van de schedelpennen. Maak deze dagelijks schoon met choorhexidine in alcoholoplossing.Per schedelpengat gebruikt u een wattenstokje of een gaasje, met daarop de chloorhecidine in alcoholoplossing. Vervolgens draait u met het wattenstokje of gaasje rond de uiteindes van de schedelpennen en tegen de hoofdhuid.

Schedelpennen Halosysteem
PMT Halo schedelpennen

Verzorging van het Halovest

Het halovest zelf wordt niet gereinigd. De vachten worden niet schoongemaakt omdat dit ten koste kan gaan van de stabiliteit voor de wervelkolom. Belangrijk is om er voor te zorgen dat de vachten droog blijven: natte vachten kunnen namelijk gaan ruiken, veroorzaken jeuk en bezorgen huidbeschadigingen.

Halovest

Verzorging Haloframe

Het Haloframe, ook wel Halo-ring genoemd, hoeft zelf niet gereinigd te worden. Wel is het van groot belang om de andere onderdelen van het Halosysteem (onder andere het halovest en de schedelpennen) goed en grondig gereinigd worden.

Verzorging van de patiënt

De patiënt kan zich blijven verzorgen zoals deze gewend is in het dagelijks leven. Door een vochtige handdoek onder het halovest door te halen kan de huid onder het vest worden gereinigd. Drogen kan door een droge handdoek onder het vest door te halen.

Haren wassen met een haloframe

Bij het wassen van de haren is het belangrijk om de schouders met bijvoorbeeld een stuk plastic te beschermen. Het wassen van de haren kan op verschillende manieren, zolang de schouders bedekt zijn. De patiënt mag geen haarverf, sprays of conditioners gebruiken, dit kan namelijk een infectie bij de schedelpennen veroorzaken.

Wat is een PMT Haloframe? 

PMT is al jaren een toonaangevend bedrijf in medische apparatuur. Door een ongeluk of een ziekte kan er letsel ontstaan aan een of meerdere halswervels.  Het frame zorgt ervoor dat de wervelkolom in een goede stand kan herstellen. Door een juiste instelling van de Halo ring ten opzichte van het Halo vest wordt een optimaal herstel gerealiseerd.

Voordelen van PMT Haloframe 

Het PMT Haloframe beschikt over eigenschappen die het product kenmerken. Deze voordelen maakt het product tot een unieke oplossing voor musculoskeletale aandoeningen die onderscheidt maakt ten opzichte van soortgelijke modellen. De voordelen van PMT Haloframe zijn onderstaand te vinden.

PMT-header

Wilt u meer informatieover PMT Halo systemen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contactmet u op