Dag van de Fysiotherapeut 2022 X Lomed

15% korting voor bezoekers van de Dag van de fysiotherapeut!

Novak M TTS3 behandeltafel award
Informatie aanvragen

25+

Modellen verkrijgbaar

4500+

Therapeuten werken met Novak M

9.2

Totaal score

Tijdloos design, meerdere modellen bekroond met Reddot design award 2020
Volledig naar uw wensen samen te stellen
✔ Hoogwaardige bekledingsmaterialen
Eenvoudig te reinigen
Stevige en stabiele behandeltafel
✔ Dubbellaags flexibel luchtdoorlatend schuim
Comfortabel voor uw cliënten
✔ Verkrijgbaar in verschillende kleuren
✔ Novak M beschikt over een uitgebreid assortiment

Informatie aanvragen
KNGF-Novak-M-TTS3

25+

Modellen verkrijgbaar

45000+

Fysiotherapeuten werken met Novak M

9.2

Totaal score

Logo Novak M

Novak M behandeltafel Therapie S3 is een unieke 3-delige behandelbank met veel uitbreidingsmogelijkheden.

Novak M / Bring treatment to a higher level

Dag van de fysiotherapeut

Op zaterdag 21 mei 2022 wordt voor de 6de keer de Dag van de fysiotherapeut georganiseerd door KNGF – Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie –  Op deze dag, in congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch, kunt u netwerken met collega’s uit het vak en kunt u nieuwe kennis opdoen tijdens de georganiseerde beurs.

Lomed is bij deze beurs aanwezig met de Novak M behandeltafel. Onze productspecialisten staan voor u klaar om u alle benodigde informatie te geven over De Novak M therapietafel S3.

KNGF logo

Stel uw eigen Novak M behandeltafel samen!

Klik op de afbeelding om naar de configuratie te gaan

Benieuwd naar de mogelijkheden van uw nieuwe Novak M behandeltafel? Stel deze dan samen in de unieke configurator. Bijvoorbeeld de Novak M, model TTS3. Klik op de afbeelding om naar de configuratie te gaan.

Configuratie Novak M

Waar staat Novak M voor?

Novak M is sinds 1979 actief in het produceren van behandeltafels en onderzoektafels die zorgprofessionals en cliënten helpt om de behandeling naar een hoger niveau te tillen. Met jarenlange ervaring streeft Novak-M ernaar om branchekennis te combineren met innovatieve technologie. Via een gedegen, wereldwijd distributienetwerk, waar ook Lomed onderdeel van uit maakt wordt intensief samengewerkt om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen uit de markt.

Vraag een Orficast startersdemo aan

Orfit Orficast is een thermoplastische tape waarmee u op eenvoudige wijze verschillende spalken, in verwarmd water, kunt maken. Wij komen graag langs voor een demonstratie van het product Orficast.

Vraag startersdemo aan
Orficast demo aanvraag

Lomed distributeur topmerken braces

Lomed is al ruim 30 jaar een betrouwbare partner voor hoogstaande kwaliteit orthopedische hulpmiddelen, een uitgebreid assortiment, snelle levering en goede service.

Lomed is zowel nationaal als internationaal bekend met de distributie van orthopedische hulpmiddelen van de grootste merken. Op basis van de vraag vanuit verschillende markten ontwikkelt Lomed ook zelf producten.

Lomed distributeur merken

Vragen en antwoorden

Het verschil tussen beide type behandeltafels is terug te vinden de instelmogelijkheden. De TTS tafels zijn leverbaar met drie of meer secties en hebben uitgebreidere instelmogelijkheden. Zo is de beensectie naar beneden in te stellen waardoor de tafel in een zogeheten “pli stand” geplaatst kan worden. Kijkend naar materiaalgebruik zijn beide types gelijk.

Naast behandeltafels zijn er ook onderzoektafels verkrijgbaar. Deze laatst genoemde wordt standaard geleverd met een 6 cm dikke padding (optioneel 8cm) en bij enkele modellen wordt naast de circulaire voetbediening ook een handbediening geleverd. Daarnaast zijn onderzoekstafels uit te breiden met diverse accessoires. Vooral voor gebruik in huisartspraktijken raden wij de onderzoekstafel aan.

Het aantal ligdelen heeft ook invloed op de instelmogelijkheden van de onderzoeks- of behandeltafel. Hoe meer ligdelen, hoe meer instelmogelijkheden de tafel heeft. Heeft u uiteenlopende behandeltechnieken, overweeg dan om voor een tafel te kiezen met tenminste 3 delen en TTS uitvoering. Natuurlijk bieden armsteunen in de hoofdsteun een toegevoegde waarde.

Het gebruik van de armsteunen wordt als een voordeel gezien wanneer de patiënt in een buik liggende houding op de behandeltafel ligt. Uit ervaring is gebleken dat door het gebruik van de armsteunen de patiënt een comfortabeler en meer ontspannen houding aan kan nemen. Dit geeft u als behandelaar de mogelijkheid om bijvoorbeeld beter de spanning in de spieren te ervaren zeker van de nek en schouder. De behandeltafels van Novak M kunnen geleverd worden met armsteunen voorzien van een synchroon verstellen. Hierdoor kunt u beide armsteunen met slechts één handeling traploos instellen.

In de dagelijkse praktijk wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de 65cm. Vanwege de unieke vormgeving van het liggedeelte met rechtopstaande randen heeft de tafel al de maximale ligoppervlakte binnen de bestaande afmeting.  Dit is prettig voor de patiënt én de behandelaar. Heeft u een doelgroep dat vooral bestaat uit oudere of onzekere patienten? Kies dan voor een bredere tafel van 75 cm. Dit verhoogd het gevoel van veiligheid nog meer.

De tafels worden standaard met een 8cm dikke, naadloze bekleding geleverd met een twee laagse foam. Dit zorgt voor nog meer comfort voor de patiënt. Standaard kiezen we wel voor een stevige schuimsoort. Dit komt de fysiotherapie behandeling namelijk ten goede. Desgewenst kan er gekozen worden voor een zachtere schuimsoort. Wist u dat de gezichtsuitsparing standaard is voorzien van een zachtere traagschuimvulling? Dit voorkomt drukplekken op het gezicht.

Wilt u meer weten over
onze producten?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op!

    Wilt u meer weten over
    onze producten?

    Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op!