Workshop mobiliserend spalken Lomed

Workshop Mobiliserend spalken 29 oktober 2020

Bent u er klaar voor om uw productkennis over mobiliserend spalken te vergroten? Wij delen graag al onze kennis en expertise over dit product met de behandelaar. De workshop is ontwikkeld voor hand-, fysio- en ergotherapeuten die graag de basis over de neopreen willen leren.

Mobiliserend spalken cursusdag is vooral praktijkgericht. Na een korte kennismaking met de cursisten en theoretische toelichting op o.a. de verschillende soorten technieken, wordt de groep deelnemers opgesplitst. De rest van de dag wordt geoefend in het vervaardigen van diverse soorten spalken.

Op 29 oktober 2020 zal de workshop mobiliserend spalken plaatsvinden van 09:30 tot 16:00.

Om deze workshops goed te kunnen begeleiden en interactief te houden zijn wij genoodzaakt het aantal deelnemers te maximeren op maar liefst 15 personen.

 

Aantal accreditatiepunten:

EN: 6 KNGF: 6

Kosten:

199,-

Aanmelden voor de workshop:

uitgesteld

Voor wie is deze workshop bedoeld?

 De workshop is bedoeld voor gevorderden die graag meer over mobiliserende spalken willen leren. Om deze workshops goed te kunnen begeleiden en interactief te houden is het aantal deelnemers maar liefst 20 personen.

Hoe een workshop dag eruit ziet?

De mobiliserende spalken cursusdag is vooral praktijkgericht. Na een korte kennismaking met de cursisten en theoretische toelichting op o.a. de verschillende soorten technieken, wordt de groep deelnemers opgesplitst. De rest van de dag wordt geoefend in het vervaardigen van diverse soorten spalken.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: Doel redresseren en indicatie, theorie en fysiologie achter redresseren, opbouw in intensiteit (van licht naar zware redressie), praktisch; trekrichtingen, katrollen en hoeken, soorten spalken en in te zetten materialen (bv visdraad of elastiek, gips), pathologieën: Luxatie pip/dip met flexiecontractuur of extensiedeficit, peesletsel; early active/kleinert en Dupuytren. 

Eigen inbreng is mogelijk in overleg.

De workshop Mobiliserend Spalken zal plaats vinden op 29 oktober 2020 van 09:30 tot 16:00

Workshop Mobiliserend Spalken foto impressie

Workshops waarin u wellicht ook in geïnteresseerd bent

Workshop Neopreen

22 oktober 2020

Workshop Orficast

20 oktober 2020

Workshop Statische Spalken

21 oktober 2020

Blog berichten workshops Lomed najaar 2019

Workshop Neopreen

11 April 2019

Workshop Orficast

1 Oktober 2019

Workshop Statische Spalken

3 Oktober 2019