Push Sports Elleboogbrace

Ervaar jij overbelastingsklachten aan de aanhechting van de buig- of strekspieren van je onderarm door een (plotselinge) te zware belasting of een te langdurige belasting van deze spieren? Heb je last van een tennisarm of golfersarm? Dan helpt het om de aanhechting te ontlasten middels het uitoefenen van druk op de betreffende spierbuik. Hiervoor is de Push Sports Elleboogbrace zeer geschikt!

 

De Push Sports Elleboogbrace is bedoeld voor overbelastingsklachten aan de aanhechting van de flexoren (buigspieren) of extensoren (strekspieren) van de onderarm. Dit ontstaat door een (plotselinge) te zware belasting of door een te langdurige belasting van de betreffende spieren. Deze belasting resulteert in een zogeheten tennisarm in geval van overbelasting van de extensoren (laterale kant van de onderarm) en een golfersarm in geval van overbelasting van de flexoren (mediale kant van de onderarm). Het uitoefenen van druk op de betreffende spierbuik helpt om de aanhechting te ontlasten, waardoor het de kans krijgt om te genezen.

 

Bij overbelastingsklachten aan de aanhechting van de buig- of strekspieren van de onderarm door bijvoorbeeld een (plotselinge) te zware óf een te langdurige belasting van deze spieren is de Push Sports Elleboogbrace zeer geschikt. De pelotte in de Elleboogbrace oefent druk uit op de spierbuiken van de onderarm, waardoor de peesaanhechting van deze spieren op het ellebooggewricht wordt ontlast. De druk is lokaal instelbaar. De Elleboogbrace is eenvoudig aan te leggen en blijft door de antislipstukjes op de pelotte goed op zijn plaats zitten.

 

Producteigenschappen

 

De basis van de brace positioneert de pelotte op de arm en oefent druk uit op de pelotte. De pelotte geeft een aangename druk op de arm waardoor de peesaanhechting goed ondersteund wordt. Door de elastische band (of het elastische onderdeel in de band?) is de druk individueel instelbaar en wordt de arm niet afgekneld.